Fotballsesongen 2019

Postet av Tydal IL - Fotball(gren) den 3. Nov 2019

Fotballgruppa har i 2019 hatt tre aldersbestemte lag, et seniorlag i serie og to lag i vår egen Væktarstuacup på Stugudalen i juli.


J09 
Kaisa Aasan
Ingrid Græsli
Malin Berggård
Amanda Lunden
Ada Lynn Shiefflett
Emmalinn Kirkvold
Ramona Hjertmoen
Ellinor Hjertmoen                                                                                                                        

lagleder Dortea Østbyhaug  

J11 
Maja Aas Olsen
Sol Angelica Sivertsen
Nora Overvik Fossum
Eli Sundal
Lone Lunden
Emmalinn Kirkvold
Ramona Hjertmoen
Ellinor Hjertmoen                                                                                                                            

lagleder May Tonje Aas


G09 
Nathaniel Sivertsen
Henning Sundal
Erik Klose
Johan Tangstad Kirkvold
Lamiek Tasfay                                                                                                                        

lagleder Anne Beate Tangstad Kirkvold  


Trenere for disse tre laga har vært: Jan Vidar Olsen, Morten Aasan og Håvard Kirkvold.

 

DALFØRECUP: 

Alle tre lagene har deltatt på Dalførecup. Denne cupen arrangeres av klubbene i Stjørdalsområdet/Meråker/Selbu for aldersgruppen 7 – 10 år/Årgang 2012-2009. Det arrangeres 5-8 cupdager på helg for lagene i perioden mai – september. For våre lag har det vært åtte cupdager der jentelagene har deltatt, guttelaget deltok på en cup i vårsesongen.

 

SPAREBANK 1 SJAMPIONS LIG:

Denne cupen arrangeres av Stjørdals-Blink fotball i Stjørdalshallen over tre helger i oktober og november for jenter og gutter f. 2007-2012. I år arrangeres den for 31. gang og i 2018 deltok hele 255 lag fra hele Trøndelag i den populære barneturneringa.

Begge jentelagene har deltatt på Sjampions Lig i høst.
Lørdag 19. oktober deltok J 2011/2012 (3er fotball) og kalte seg Atletico Madrid:

Foto: Jan Vidar Olsen

Søndag 27. oktober deltok J 2009 (5er fotball) og kalte seg Borussia Dortmund:

Foto: Dortea Østbyhaug

Avslutning:

De aldersbestemte laga skal ha avslutning i forbindelse med Tydal ILs Jubelkveld senere i november.

 

5. DIV. MENN AVD. 02:

Tydal herrer rykka ned til 5. div. etter sesongen 2018 og sesongen 2019 skulle vise seg og bli veldig spesiell på mange måter. For første gang på mange år stilte Tydal med kun et herrelag i seriesystemet. Tre av spillerne tok etter hvert på seg trenerrollen, og på lagledersida fortsatte Camilla Sundt og Rita Hilmo: 

På etterjulsvinteren foregikk treningene i B.Langseth Arena sammen med Vikvarvet IL. Tydalsspillerne kunne delta på treninger sammen med Vikvarvet i Rødmyrahallen. I tillegg var det treninger i Tydalshallen til Kløfta kunstgress ble snøfri. 10 spillere gikk til andre klubber i løpet av sesongen og 5 spillere skrev under for Tydal IL. Som tidligere år er spillerne spredt geografisk og et fåtall hadde anledning til og delta på alle kampene.     Trener-/Laglederteamet har derfor brukt mye tid på å få på plass lag til hver kamp. Fra tidlig i mai ble det en endring i trenersammensetningen da Olav Harry Østby gjeninntrådte som trener, Simen D. Østby fortsatte som trener av de tre som startet.

Det skulle i løpet av sesongen spilles 18 kamper mot lag i Stjørdal- og Trondheimsområdet samt to lokaloppgjør mot Selbu. Første kamp ble spilt 12. april mot Nationalkameratene på Hallset kunstgress. Hele 51 spillere fra 15 år og oppover har spilt seriekamper for Tydalns herrelag i år. Flere tidligere helter har børstet støvet av fotballsko og leggbeskyttere for at vi skulle lykkes med og fullføre sesongen, noe som også ble sesongens mål. Det kanskje mest spesielle er at vi i år har hatt tre damer på laget, Marte Aunemo, Johanne Aunemo og Tone C. Fremo, - dette fikk også mye medieoppmerksomhet da det er svært sjelden at damer deltar på herrelag i norsk fotball i seriesammenheng. Vi lykkes nesten i og fullføre sesongen, men da siste kamp mot Lånke skulle spilles borte 6. oktober måtte vi melde pass da vi ikke klarte og mønstre fullt lag. Kampen endte derfor med w.o. og 3-0 til Lånke. Tydal tapte alle sine kamper denne sesongen noe som nok er første gang i historien. Det ble scora 9 mål i løpet av sesongen.


Motstanderlag og dommere har vært imponert over Tydalns mål om å fullføre sesongen og bruk av så mange spillere av begge kjønn og alle aldre, i tillegg til kun tap og stor målforskjell.     Trener-/laglederteamet ønsker og rette en takk til alle som har stilt opp på alt fra en til alle kampene, det har vært godt humør i gruppa og lite fokus på resultat.

VÆKTARSTUACUP:

Tydal stilte med et damelag og et herrelag i den 51. utgaven av Væktarstuacup på Stugudalen første helga i juli. 14 spillere deltok på damelaget og 22 stk deltok på herrelaget. Begge lagene kom til Bronsefinale men tapte og ble dermed på 4.plass. 6 lag deltok i herreklassen og 4 lag i dameklassen.


Avslutning:

Herre- og damelaget samt trenere/lagledere, styret, medhjelpere og samarbeidspartnere avslutter sesongen med middag, prisutdelinger samt festlig lag på den årvisse fotballfesten på Væktarstua Hotell lørdag 9. november.

Alle foto senior: Rita Hilmo


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.